Готовим дома

Готовим дома

Выпечка

ПРОВЕРЕНО НА СЕБЕ!

То , что я хочу предложить на Ваш суд, это, скорее, даже не рецепт приготовления рогаликов, как таковых, а рецепт великолепного двухкомпонентного , простого и очень вкусного теста, пригодного для приготовления самой разнообразной выпечки, будь то рогалики, конвертики, пирожки и прочее-прочее... 

Поскольку тесто является нейтральным, ввиду отсутствия дрожжей и сахара, то с ним можно применять любую начинку, хоть сладкую, хоть солёную- любую, какую только ваша душа пожелает и на сколько хватит вашей фантазии.

В этой связи мне вспоминается хороший и добрый совет Гуру кулинарии шеф-повара Ильи Лазерсона:

  • Еда не терпит категоричности, Кулинария это, прежде всего, Творчество и полёт фантазии.  Вы вряд ли сможете  и захотите повторить один к одному даже давно освоенный рецепт, каждый раз Вы будете привносить что-то новое, учитывая предыдущий опыт.

Если Вы ни разу не слышали этого имени, советую погуглить и познакомиться с ним. Мэтр ведёт свой блог «Кулинарная студия Ильи Лазерсона», на котором вы можете многое для себя любимого почерпнуть и даже получить консультации по волнующим Вас вопросам.

А чтобы обрести первоначальные навыки и научиться разбираться в основах кулинарии, очень рекомендую его замечательную книгу «Готовим без кулинарных книг». Хотя название и звучит парадоксально, но в нём заложен глубокий смысл. Думаю, что сия книга будет, прежде всего,  полезна молодым домохозяйкам, желающим постигнуть таинства и бесконечное многообразие кулинарного мира. И не будем забывать совет наших бессмертных классиков:

  • УЧИТЬСЯ, УЧИТЬСЯ И ЕЩЁ РАЗ УЧИТЬСЯ!

От автора рецепта

Очень меня привлек этот рецепт, из-за способа приготовления теста, минимального количества ингредиентов, отсутствие дрожжей и сахара. Ничего лишнего, только яркий, ароматный вкус клубничного джема и мягкое, слоистое тесто. Процесс не займет много времени, зато утром вы получите прекрасную выпечку, а остывшие рогалики прекрасно подойдут для завершения легкого ужина или обеда.

Рогалики с клубничным джемом

17 февраля 2014 г.

 

Картинки по запросу woman     Автор: Мария По

Картинки по запросу Фото

Ингредиенты:

  • Масло сливочное (тесто № 1) — 100 гр.
  • Мука пшеничная (тесто № 1— 100 гр; тесто № 2— 100 гр.) — 200 гр.
  • Сметана (тесто № 2) — 100 гр
  • Разрыхлитель теста (без горки, тесто № 1— 0,5 ч. л; тесто № 2— 0,5 ч. л) — 1 ч. л.
  • Джем (ТМ «Махеевъ») — 100 гр.
  • Сахарная пудра — 1 ст. л.

Приготовление:

Несмотря на то, что для рогаликов надо завести два вида теста, сделать это очень просто и быстро.

Тесто №1: муку просеять с разрыхлителем, добавить масло, замесить тесто.

Тесто № 2: муку просеять с разрыхлителем, добавить сметану, замесить тесто. Получаются два вот таких шарика.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

 

Стол присыпьте мукой, раскатайте тесто №2, которое со сметаной, не очень тонко, примерно толщиной 1,5 см. Проделайте тоже самое с тестом №1.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

Сверху пласт теста со сметаной накройте пластом теста, которое с маслом. Немного раскатайте их вместе.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

Сложите тесто конвертом, и снова раскатайте в прямоугольный пласт, снова сверните конвертом и раскатайте. Такую процедуру повторите 3-4 раза. Муки я больше не подсыпала. Тесто превосходно раскатывается, не липнет к столу и скалке.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

Тесто заверните в пакетик и уберите в холодильник на 30 минут.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

Достаньте тесто из холодильника, раскатайте в прямоугольный пласт, толщиной, примерно, 0,5 см. Разрежьте на две полосы, затем на квадраты и каждый квадрат на треугольники. Или лучше сразу полосу нарезать на треугольники.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

У основания большой стороны треугольника нанесите джем, старайтесь не класть много, чтобы начинка не вытекала после заворачивания. Заверните рогалик от большего края к меньшему. При заворачивании слегка растягивайте тесто, чтобы середина не получилась слишком толстой.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

Выложите рогалики на противень. Выпекать до достижения золотистого цвета в течение 15 минут, при температуре 180-200 град.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

Румяные рогалики посыпать сахарной пудрой.

Рогалики с клубничным джемом ингредиенты

ПРИЯТНОГО АППЕТИТА!

Метки: , , , , , ,

Отзывов (23) на «Простые решения: Воздушные рогалики из двух видов теста»

  1. I'm still learning from you, as I'm making my way to the top as well. I certainly love reading all that is written on your website.Keep the stories coming. I loved it!

  2. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.

  3. Hello.This post was extremely remarkable, especially since I was looking for thoughts on this subject last Sunday.

  4. You made certain fine points there. I did a search on the subject matter and found mainly people will agree with your blog.

  5. Great goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just too wonderful. I really like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is actually a terrific site.

  6. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

  7. Generally I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice article.

  8. Thank you for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I am impressed by the details that you've on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply couldn't come across. What a great site.

  9. I got what you intend, thanks for posting .Woh I am lucky to find this website through google. «Food is the most primitive form of comfort.» by Sheila Graham.

  10. I'm very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

  11. I relish, lead to I discovered just what I was looking for. You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  12. I think other site proprietors should take this site as an model, very clean and great user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

  13. I¡¦ve read several excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you put to create this type of magnificent informative site.

  14. hello!,I love your writing so much! share we keep in touch extra approximately your post on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that is you! Taking a look ahead to peer you.

  15. I simply couldn't go away your web site prior to suggesting that I actually enjoyed the usual info a person provide for your guests? Is going to be again steadily in order to check up on new posts

  16. Thanks a lot for providing individuals with a very memorable chance to read from this web site. It can be very useful and jam-packed with a great time for me and my office colleagues to search your blog at the least three times in 7 days to study the new guidance you have. And indeed, I'm also usually impressed with your exceptional ideas you serve. Certain two tips in this post are clearly the most suitable I've had.

  17. Thank you for another magnificent post. The place else could anybody get that kind of information in such an ideal means of writing? I've a presentation next week, and I am on the search for such information.

  18. My spouse and i were absolutely thankful when Louis managed to complete his research via the ideas he was given out of the weblog. It is now and again perplexing to just be giving for free tips and hints which some other people might have been selling. And we know we've got the writer to be grateful to for that. The type of illustrations you made, the straightforward website navigation, the friendships you make it easier to promote — it's mostly terrific, and it's really leading our son and the family do think that theme is pleasurable, and that's highly fundamental. Thank you for everything!

  19. Thanks for some other informative web site. The place else could I am getting that type of info written in such an ideal approach? I've a mission that I am just now working on, and I have been on the glance out for such information.

  20. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

  21. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

  22. I simply want to mention I am just newbie to blogging and site-building and truly loved your web blog. Most likely I’m planning to bookmark your website . You definitely have remarkable well written articles. Thanks for revealing your web site.

наверх Счетчик PR-CY.Rank